Histori

Papa Françesku: tre emërime të reja ipeshkvore në Shqipëri.

Papa Françesku: tre emërime të reja ipeshkvore në Shqipëri.   Në këtë numër të “Kisha dhe Jetës”, përzemërsisht gjejmë rastin të përshëndesim emërimin e tre ipeshkijve të emëruar nga Papa Françesku. Urojmë që Zoti t’ua ndriçojë atyre rrugën, në angazhimin që do të kenë në dobi të besimtarëve, të dioqezave ...

Read More »

Dele të humbura, apo ujq grabitqarë? – DËSHMITARËT E JEHOVAIT?!!!

Dele të humbura, apo ujq grabitqarë?   DËSHMITARËT E JEHOVAIT?!!! Nga Dom Marjan Lumçi Pothuajse  çdo  njeri është ndeshur me agresivitetin ose bezdisjen e vizitave të tyre ne çdo derë në çdo orë të ditës, për të kthyer njerëzit në besimin e tyre. Organizata që ata përfaqësojnë, e njohur si ...

Read More »

Një notë 10 e merituar dhe një notë 4 akoma e pa përmirësuar për “intelektualin” Moikom Zeqo

Nga Gjergj Gjergji Siç çdo shqiptar që Gjergj Kastriotin Skënderbeun e konsideron dhe e nderon si Hero Kombëtar, kam ndjekur me vëmendje reagimet në shtypin e shkruar shqiptar të disa intelektualëve tanë ndaj një farë historiani turk, Talha Ugurluel (ogurzi) që mund të jetë një “kamikaz historik”, por historian kurrsesi. ...

Read More »