Jeta e Kishës

“Ndihmëtarët e Foshnjave të Çmuara të Zoti” me 30 Qershor 2017

Lëvizja për Jetën në Shqiperi Lërini Fëmijët të vijnë tek unë “Ndihmëtarët e Foshnjave të Çmuara të Zoti” me 30 Qershor 2017 kanë kremtuar 7 vjetorin e themelimit të tyre. Lëvizja për Jetën në Shqipëri, festoi 7 vjetorin e themelimit, me Adhurimin e të Shejtërueshmit Sakramend si dhe me Meshën ...

Read More »

Papa Françesku: tre emërime të reja ipeshkvore në Shqipëri.

Papa Françesku: tre emërime të reja ipeshkvore në Shqipëri.   Në këtë numër të “Kisha dhe Jetës”, përzemërsisht gjejmë rastin të përshëndesim emërimin e tre ipeshkijve të emëruar nga Papa Françesku. Urojmë që Zoti t’ua ndriçojë atyre rrugën, në angazhimin që do të kenë në dobi të besimtarëve, të dioqezave ...

Read More »

Bariu dëgjoftë zërin e deleve

Imzot GEORGE FRENDO O.P. Të dashur vëllezër e motra, jam vëllau juaj Gjergji. Faleminderit se keni ardhur në këtë kohë sigurisht jo shumë e përshtatshme, veçanërisht për ata që kanë ardhur nga larg. Sigurisht të gjithë ju keni pritur me shumë padurim këtë ditë. Dhe sot ja ku jam, unë, ...

Read More »

Bariu dëgjoftë zërin e deleve

Homelia e Imzot George Frendo në Meshën e përurimit të tij si Arqipeshkëv i Arkidioqezës  Tiranë-Durrës Tiranë me 3 dhjetor 2016   Rasti i sotëm më kujton atë ditë, para pak më shumë se dhjetë vitesh, kur Imzot Rrok Mirdita më shuguroi ipeshkëv. Sot dua të shpreh edhe një herë ...

Read More »