Kisha Katolike

Vdekja nuk është fjala e fundit për fatin njerëzor

Gjatë Engjëllit të Zotit, Papa fton të përkujtohen të vdekurit me shpresën e fesë dhe lutet për të gjithë të vdekurit e këtij viti “që s’ka kush t’i kujtojë”. Nga Salvatore Cernuzio Gëzim dhe lotë, shpresë, besim dhe përkujtim. Është e gjitha kjo në ditën e sotme, në të cilën ...

Read More »

Partitë politike?

Partite politike.

Më shumë se 30 minuta bisedë e lirë e Papës Bergoglio me 5000 me të rinjtë e Komunitetit të jetës së krishterë dhe të Lidhjes Misionare të Studentëve të Italisë, duke folë për politikën, korruptimin, shpresën, të rinjtë dhe dashurinë bamirëse. Nga Salvatore Cernuzio Qyteti i Vatikanit, 02 Maj 2015 ...

Read More »

A mund ta ndash gëzimin tënd?

A mund ta ndash gezimin tend

Nga Imzot George Frendo O.P. Gjithmonë më ka bërë përshtypje shpirti i gëzueshëm që shpreh Shën Pali në Letrën drejtuar Filipianëve, duke menduar që e shkruajti këtë letër kur ishte i burgosur. Si mundet një person, i burgosur padrejtësisht, të thotë se ishte i gëzuar,  dhe të nxisë lexuesit e ...

Read More »

Koha e Ardhjes

Nga Dom Marjan Lumçi Fjala Ardhje, vjen prej latinishtes “adventus”. Shpesh herë kjo fjalë tentohet të përkthehet dhe të konsiderohet edhe si “pritje”, dhe në dukje të parë të bahet sikur nuk ekziston siguri se Zoti ka me ardhë, por jetojmë në një pritje disi të dyshimtë të ardhjes së ...

Read More »