Kisha Katolike

40 martirët shqiptarë

40 martirët shqiptarë në lule të rinisë, derdhën gjakun për Krishtin në trojet shqiptare, kryesisht gjatë diktaturës komuniste. U munduan e u mbytën mizorisht nga shkaku i urrejtjes për Kryqin e Krishtit, prej kriminelëve të pandëshkuar. Hapja e procesit dioqezan sipas Radio Vatikanit, aq të pritur, për lumnimin dhe kanonizimin e tyre, ...

Read More »

Asambleja Kombëtare e Kishës Katolike në Shqipëri

Fjalimi i Sh. T. Imzot Rrok Mirdita në Asamblenë Kombëtare Kishtare Kuvendi Kishtar Kombëtar Shkodër, Qershor 2015   Shumë të dashur vëllezër e motra, Do të përpiqem të paraqes një përmbledhje të rrugëtimit të Kishës në Shqipëri nga rënia e komunizmit deri më sot. Si çdo përmbledhje, edhe e imja ...

Read More »

Ad multos annos – Imzot Rrok Mirdita 50 vjet MESHTAR

Imzot Rrok Mirdita

Ad multos annos, Shkëlqesi! Një ditë e veçantë feste për Arkidioqezën tonë ishte data 4 korrik e këtij viti, pasi në këtë ditë, bariu i saj, Shkëlqesia e Tij Imzot Rrok Mirdita kremtoi me plot gëzim dhe ndjenja falënderimi 50 vjetorin e shugurimit të tij meshtarak. Ishte 4 korriku i ...

Read More »

Asambleja kombëtare e Kishës Katolike në Shqipëri

Asamblea Kombetare e Kishes

Gëzimi i Ungjillit Dje – Sot – Nesër Asambleja kombëtare të Kishës katolike në Shqipëri Shkodër 18,19,20 qershor 2015 Asambleja kombëtare e Kishës Katolike nisi punimet e saj pasditen e datës 18 qershor duke vazhduar për tre ditë me radhë dhe duke i mbyllur punimet e saja në mesditën e ...

Read More »

Klonimi: Zhdukja e prindësisë dhe mohimi i familjes

Zhdukja e prindësisë dhe mohimi i familjes

Kardinal ALFONSO LOPEZ TRUJILLO President i Këshillit Papnor për Familjen Këshilli Papnor për familjen quan të përshtatshme çdo përpjekje për sqarimin e sfidës që paraqet KLONIMI, për ndërgjegjësimin e rëndësisë së problemit dhe për gjallërimin në të ardhmen të veprimtarive për arritjen e një MARRËVESHJEJE ndërkombëtare kundër klonimit njerëzor nga ...

Read More »

Urime Shkëlqesi!

Imzot Rrok Mirdita

Në 75 vjetorin e Shkëlqesisë së Tij Imzot Rrok Mirdita. Predikimi i Shkëlqesisë së Tij Imzot Cristoforo Palmieri në kremtimin liturgjik me rastin e 75 vjetorit të Shkëlqesisë së Tij Imzot Rrok Mirdita në Katedralen e shën Palit në Tiranë me 27 shtator 2014. Shkëlqesi Imzot Rrok Mirdita, Fort e ...

Read More »