Kisha Katolike

Shqipëria “toka e shqiponjave”

Shqipëria “toka e shqiponjave” që fluturojnë me krahët e bashkëjetesës fetare Duke takuar autoritetet, Papa e citoi vendin tonë si shembull të tolerancës në një kontekst gjeopolitik në të cilin besimi përdorët si “faktor përplasjesh dhe dhune”. Etapa e parë e udhëtimit të katërt ndërkombëtar të Papë Françeskut, i pari ...

Read More »

Dy fjali për të kuptuar rëndësinë e familjes

Përse ekziston dhe cilat janë karakteristikat kryesore? Nga Corrado Gnerre Për të kuptuar rëndësinë e martesës nuk është e rëndësishme të humbasim shumë kohë. Mjafton t’i drejtohemi dy pyetjeve kryesore: “përse ekziston familja?” dhe “cilat janë karakteristikat kryesore të familjes?”. PËRSE EKZISTON FAMILJA? Familja nuk është një shpikje që i ...

Read More »