Aktualitet

Sekreti i ekzistencës së suksesshme

Papa ne Shqiperi

Sekreti i ekzistencës së suksesshme “të duash dhe të dhurohesh për dashuri” Para se të largohej nga aeroporti i Tiranës, Papa ka takuar fëmijët dhe punëtorët e Qendrës Betania, vepër kjo e laikëve katolikë në ndihmë të të vegjëlve dhe nevojtarëve. Nuk pushonin së duartrokituri fëmijët, personeli, vullnetarët, bamirësit e ...

Read More »

Kishë që jeton në Shqipëri, faleminderit për shembullin tënd të besnikërisë ndaj Ungjillit!

Papa Francesku kremtoi Meshën në sheshin Nanë Tereza dhe të gjithë besimtarëve shqiptarë u dhuroi “lulen e lutjes dhe të kujtimit” për të gjithë martirët që “nuk janë përkulë” përpara persekutimit komunist. Ka ardhë për me sjellë shpresën në Shqipëri dhe me vendosë me përmallim “lulen e lutjes dhe të ...

Read More »

Shqipëria “toka e shqiponjave”

Shqipëria “toka e shqiponjave” që fluturojnë me krahët e bashkëjetesës fetare Duke takuar autoritetet, Papa e citoi vendin tonë si shembull të tolerancës në një kontekst gjeopolitik në të cilin besimi përdorët si “faktor përplasjesh dhe dhune”. Etapa e parë e udhëtimit të katërt ndërkombëtar të Papë Françeskut, i pari ...

Read More »