Aktualitet

Dy fjali për të kuptuar rëndësinë e familjes

Përse ekziston dhe cilat janë karakteristikat kryesore? Nga Corrado Gnerre Për të kuptuar rëndësinë e martesës nuk është e rëndësishme të humbasim shumë kohë. Mjafton t’i drejtohemi dy pyetjeve kryesore: “përse ekziston familja?” dhe “cilat janë karakteristikat kryesore të familjes?”. PËRSE EKZISTON FAMILJA? Familja nuk është një shpikje që i ...

Read More »

Punëtorët baritorë – meshtarë, rregulltarë, rregulltare dhe laikë të vrarë në vitin 2013

“Jemi afër të gjithë misionarëve dhe misionareve të cilët punojnë shumë por pa bërë shumë zhurmë, e japin jetën e tyre” (Papa Françesku, Engjëlli i Zotit i 20 tetorit 2013, Dita Botnore e Misioneve) Punëtorët baritorë të vrarë në vitin 2013 Qyteti i Vatikanit (Agenzia Fides) Prej informatave të mbledhura ...

Read More »

Pranoj gjithçka dhe dhuroj gjithçka

Nga Ferdinand Ndoca Shiu i lehtë që tashmë ka nisur shtruar, me psherëtimën monotone të pikave që bien mbi çimento, në oborrin e madh të shtëpisë, gjatë këtyre momenteve të para të fillimit të kremtimit eukaristik përkujtimor, të krijon një atmosferë kuptimplote. Kjo reflektohet edhe në fytyrat e njerëzve që kanë ...

Read More »

Partitë politike?

Partite politike.

Më shumë se 30 minuta bisedë e lirë e Papës Bergoglio me 5000 me të rinjtë e Komunitetit të jetës së krishterë dhe të Lidhjes Misionare të Studentëve të Italisë, duke folë për politikën, korruptimin, shpresën, të rinjtë dhe dashurinë bamirëse. Nga Salvatore Cernuzio Qyteti i Vatikanit, 02 Maj 2015 ...

Read More »

A mund ta ndash gëzimin tënd?

A mund ta ndash gezimin tend

Nga Imzot George Frendo O.P. Gjithmonë më ka bërë përshtypje shpirti i gëzueshëm që shpreh Shën Pali në Letrën drejtuar Filipianëve, duke menduar që e shkruajti këtë letër kur ishte i burgosur. Si mundet një person, i burgosur padrejtësisht, të thotë se ishte i gëzuar,  dhe të nxisë lexuesit e ...

Read More »