Aktualitet

Asamblea Dioqezane në përgatitje për Sinodin Dioqezan – 07/10/2017

UNGJILLËZIMI I RI NË DIOQEZËN TIRANË-DURRËS Asamblea Dioqezane në përgatitje për Sinodin Dioqezan – 07/10/2017 Nga Imzot George Frendo O.P. Brenda një periudhe 38 vjeçare dy Sinode të Ipeshkvijve kanë diskutuar Ungjillëzimin – që tregon rëndësinë e temës së Ungjillëzimit për Kishën: në vitin 1974, me temë “Ungjillëzimi në Botën ...

Read More »

Dom Simon Kulli shugurohet Ipeshkev i Sapes

HOMELIA NË SHUGURIMIN IPESHKVOR TË DOM SIMON KULLIT (Imzot Angelo Massafra OFM) Vau i Dejes 14-09-2017 Zgjedhja e kësaj date për të kremtuar një shugurim ipeshkvnor është shumë domethënëse: qoftë sepse na jep mundësi të reflektojmë mbi vlerën shpëtimtare të Kryqit të Krishtit, i njëjti që, si flamur, që sot ...

Read More »

Dekret për shpalljen e Sinodit të Arqidioqezës Tiranë–Durrës

Dekret për shpalljen e Sinodit të Arqidioqezës Tiranë–Durrës ARQIPESHKVIA METROPOLITANE TIRANË – DURRËS ARCHIDIOECESIS METROPOLITANA TIRANENSIS – DYRRACENA Prot. Nr. F/146/17   IMZOT GEORGE FRENDO O.P. ARQIPESHKËV METROPOLIT I TIRANË-DURRËS TË GJITHË MESHTARËVE, RREGULLTARËVE, RREGULLTAREVE DHE BESIMTARËVE   Fort të dashur, përshëndetje në emrin e Zotit tonë Jezu Krishtit! Tashti ...

Read More »