Apologjetika dhe përshpirtnia

Kush është i afërmi im?

Nga Imzot George Frendo “Është pikërisht brenda kësaj Organizate që respekti për jetën duhet të gjejë më të mirën mbrojtjen. Është detyra juaj të angazhoheni që buka të shpërndahet drejtësisht mbi tryezën e njerëzimit”. Janë fjalët që Papa Pali VI ua drejtoi përfaqësuesve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, me ...

Read More »

Trinia Shejte

Nga Dom Marjan Lumçi Tregohet se Ipeshkvi Shën Agustini po ecte në bregun e detit. Ishte i zhytur në mendime të thella sepse po mundohej te përpunonte një traktat përmbi Trininë Shejte, dhe kërkonte të hynte në thellësi të Misterit. Për një çast, vuri re se pak larg tij ishte ...

Read More »

Nderim për bindjet e të tjerëve

At Anton Harapi “Mos harroni ju, që unë jam shqiptar! “At Anton Harapi O.F.M. asht mendje dialektike qi shkruen kryeartikuj, ndër të cilltë disa janë kryevepra. Dija e thell, arsyetimi i lindun, analizimi i holle, stili i peshuem, dallojnë gjithë shkrimet e tija. Mund të jetë i thatë, i ftoftë, ...

Read More »