Histori

Meriam kishte tre ditë kohë për t’u kthyer në fenë islame dhe do t’i falej jeta, por ka refuzuar

Historia mallëngjyese e një të krishtere nga Sudani e martuar me një të krishterë (invalid): e dënuar me vdekje për tradhti feje sepse babai i saj ishte musliman dhe kështu që feja Islame e quan muslimane. Nga Anna Bono Ngihen në Sudan ambasadat perëndimore, Amnesty International dhe organizata të tjera ...

Read More »

“Ngrihu, mos ki frikë!”

Dëgjova zërin e Gjon Pali II që më thoshte: Ngrihu, mos ki frikë!” Intervistë me Floribeth Mora Diaz, gruaja nga Costa Rica e shëruar nga ndërmjetësimi i Wojtyla nga një aneurizëm cerebrale që do ta çonte drejt vdekjes për më pak se një muaj Nga H. Sergio Mora Floribeth Mora ...

Read More »

Albania Sacra

Kontribut me rëndësi për historinë kishtare të Arqipeshkvisë së Durrësit Nga Dr. Kastriot MARKU Vitin e kaluar u botua në Gjermani vëllimi me materiale dokumentare që i përkasin arkidioqezës metropolitane Tiranë- Durrës me titullin Albania Sacra. Geistliche Visitationsbericht aus Albanien. 2: Erzdiözese Durazzo. Herausgegeben und bearbeitet von Peter Bartl, Harrassowitz ...

Read More »

Të vrasësh një fëmijë është krim!

Te vrasesh nje femije

Një grua shkon shumë e dëshpëruar tek doktori i saj gjinekolog duke mbajtur fëmijën e saj të vogël në krah dhe i thotë: -Doktor, ju duhet të më ndihmoni, kam një problem shumë shumë të madh dhe serioz… ky fëmijë që kam në krahë ende nuk ka mbushur një vit ...

Read More »