Viti 2014

Klonimi: Zhdukja e prindësisë dhe mohimi i familjes

Zhdukja e prindësisë dhe mohimi i familjes

Kardinal ALFONSO LOPEZ TRUJILLO President i Këshillit Papnor për Familjen Këshilli Papnor për familjen quan të përshtatshme çdo përpjekje për sqarimin e sfidës që paraqet KLONIMI, për ndërgjegjësimin e rëndësisë së problemit dhe për gjallërimin në të ardhmen të veprimtarive për arritjen e një MARRËVESHJEJE ndërkombëtare kundër klonimit njerëzor nga ...

Read More »

Urime Shkëlqesi!

Imzot Rrok Mirdita

Në 75 vjetorin e Shkëlqesisë së Tij Imzot Rrok Mirdita. Predikimi i Shkëlqesisë së Tij Imzot Cristoforo Palmieri në kremtimin liturgjik me rastin e 75 vjetorit të Shkëlqesisë së Tij Imzot Rrok Mirdita në Katedralen e shën Palit në Tiranë me 27 shtator 2014. Shkëlqesi Imzot Rrok Mirdita, Fort e ...

Read More »

Pa Zojën, Kisha është një jetimore

Pa Zojën, Kisha është një jetimore

Papa Françesku mbron familjen e “nënshtruar” nga relativizmi Duke marrë në audiencë përfaqësuesit e lëvizjes Schoenstatt, Ati i Shenjtë paralajmëron për reduktimin e sakramendit të martesës në një “rit” apo “fakt social”. Kujton që “Pa Zojën, Kisha është një jetimore”. Nga Luca Marcolivio Mbrojtja e familjes dhe martesës ka qënë ...

Read More »

Sekreti i ekzistencës së suksesshme

Papa ne Shqiperi

Sekreti i ekzistencës së suksesshme “të duash dhe të dhurohesh për dashuri” Para se të largohej nga aeroporti i Tiranës, Papa ka takuar fëmijët dhe punëtorët e Qendrës Betania, vepër kjo e laikëve katolikë në ndihmë të të vegjëlve dhe nevojtarëve. Nuk pushonin së duartrokituri fëmijët, personeli, vullnetarët, bamirësit e ...

Read More »