Nentor 2014

Pranoj gjithçka dhe dhuroj gjithçka

Nga Ferdinand Ndoca Shiu i lehtë që tashmë ka nisur shtruar, me psherëtimën monotone të pikave që bien mbi çimento, në oborrin e madh të shtëpisë, gjatë këtyre momenteve të para të fillimit të kremtimit eukaristik përkujtimor, të krijon një atmosferë kuptimplote. Kjo reflektohet edhe në fytyrat e njerëzve që kanë ...

Read More »

Ne dhe të varfrit

Nga Imzot George Frendo Të gjithë ata që kanë sadopak familjaritet me besimin e krishterë mund të vërejnë lehtë se, sipas Shkrimit të Shenjtë apo Biblës, Hyji zbulohet në varfëri, në të varfrit dhe nëpërmjet të varfërve. Në çdo shoqëri, të varfrit kanë qenë dhe ende janë ajo pjesë e ...

Read More »

Koha e Ardhjes

Nga Dom Marjan Lumçi Fjala Ardhje, vjen prej latinishtes “adventus”. Shpesh herë kjo fjalë tentohet të përkthehet dhe të konsiderohet edhe si “pritje”, dhe në dukje të parë të bahet sikur nuk ekziston siguri se Zoti ka me ardhë, por jetojmë në një pritje disi të dyshimtë të ardhjes së ...

Read More »