Viti 2014

Kishë që jeton në Shqipëri, faleminderit për shembullin tënd të besnikërisë ndaj Ungjillit!

Papa Francesku kremtoi Meshën në sheshin Nanë Tereza dhe të gjithë besimtarëve shqiptarë u dhuroi “lulen e lutjes dhe të kujtimit” për të gjithë martirët që “nuk janë përkulë” përpara persekutimit komunist. Ka ardhë për me sjellë shpresën në Shqipëri dhe me vendosë me përmallim “lulen e lutjes dhe të ...

Read More »

Shqipëria “toka e shqiponjave”

Shqipëria “toka e shqiponjave” që fluturojnë me krahët e bashkëjetesës fetare Duke takuar autoritetet, Papa e citoi vendin tonë si shembull të tolerancës në një kontekst gjeopolitik në të cilin besimi përdorët si “faktor përplasjesh dhe dhune”. Etapa e parë e udhëtimit të katërt ndërkombëtar të Papë Françeskut, i pari ...

Read More »

Dy fjali për të kuptuar rëndësinë e familjes

Përse ekziston dhe cilat janë karakteristikat kryesore? Nga Corrado Gnerre Për të kuptuar rëndësinë e martesës nuk është e rëndësishme të humbasim shumë kohë. Mjafton t’i drejtohemi dy pyetjeve kryesore: “përse ekziston familja?” dhe “cilat janë karakteristikat kryesore të familjes?”. PËRSE EKZISTON FAMILJA? Familja nuk është një shpikje që i ...

Read More »