Viti 2014

Ne dhe të varfrit

Nga Imzot George Frendo Të gjithë ata që kanë sadopak familjaritet me besimin e krishterë mund të vërejnë lehtë se, sipas Shkrimit të Shenjtë apo Biblës, Hyji zbulohet në varfëri, në të varfrit dhe nëpërmjet të varfërve. Në çdo shoqëri, të varfrit kanë qenë dhe ende janë ajo pjesë e ...

Read More »

Koha e Ardhjes

Nga Dom Marjan Lumçi Fjala Ardhje, vjen prej latinishtes “adventus”. Shpesh herë kjo fjalë tentohet të përkthehet dhe të konsiderohet edhe si “pritje”, dhe në dukje të parë të bahet sikur nuk ekziston siguri se Zoti ka me ardhë, por jetojmë në një pritje disi të dyshimtë të ardhjes së ...

Read More »

Kush është i afërmi im?

Nga Imzot George Frendo “Është pikërisht brenda kësaj Organizate që respekti për jetën duhet të gjejë më të mirën mbrojtjen. Është detyra juaj të angazhoheni që buka të shpërndahet drejtësisht mbi tryezën e njerëzimit”. Janë fjalët që Papa Pali VI ua drejtoi përfaqësuesve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, me ...

Read More »