Uncategorized

LETRA E PAPËS PALI VI – GJERGJ KASTRIOTI – Atleti i Krishtit

LETRA E PAPËS PALI VI _______________________________________________ BIJVE TANË TË DASHTUN, ZOTNIJVE TË TYNE KARDINALA, MASIMILIANO DE FYRSTENBERGUT, PREFEKT I KONGREGACIONIT TË SHÊJTË PËR KISHAT LINDORE DHE GREGORIO PIETRO AGAXHANIANIT, PREFEKT I KONGREGACIONIT TË SHÊJTË PËR UNGJILLËZIMIN E POPUJVE Bijtë tanë të dashtun, Shëndet e bekim apostolik!           Me të kënaqun ...

Read More »

Vdekja nuk është fjala e fundit për fatin njerëzor

Gjatë Engjëllit të Zotit, Papa fton të përkujtohen të vdekurit me shpresën e fesë dhe lutet për të gjithë të vdekurit e këtij viti “që s’ka kush t’i kujtojë”. Nga Salvatore Cernuzio Gëzim dhe lotë, shpresë, besim dhe përkujtim. Është e gjitha kjo në ditën e sotme, në të cilën ...

Read More »

Mizoria njerëzore dhe dashuria e Hyjit

Papa ka shprehur keqardhjen e tij për atentatin në Paris dhe shpjegon që vetëm duke i dashur të tjerët mund të njohim Zotin, sepse intelekti ynë nuk është i mjaftueshëm. Nga Salvatore Cernuzio Para së gjithash, në homëlinë e parë të Papa Françeskut për vitin 2015 në kishën e Shën ...

Read More »

Pagëzimi ose “qumështi i nënës” për besimin

Papa Françesku u jep Sakramendin 33 fëmijëve në Kapelën Sistina Nga Luca Marcolivio Hyji, si Atë i mirë që është dëshiron të na dhurojë “gjëra të mira” dhe një “ushqim të konsiderueshëm” për bijtë e tij. E ka thënë Papa Françesku gjatë Meshës së Shenjtë të celebruar në Kapelën Sistina ...

Read More »